لیست اختراعات شهره روحاني
روشهاي سنتز الكترو شيميايي به دليل توانايي در كنترل دقيق فرآيند ها و انجام واكنشهايي كه با روشهاي معمول امكان پذير نيست بسيار مورد توجه ميباشند. سل هاي الكتروليز متداول داراي يك محفظه ثابت با الكترودهايي با اندازه مشخص هستند لذا راندمان سل هاي معمولي قابل مقايسه با هزينه انرژي صرف شده نبوده و ميزان زيادي انرژي به هدر ميرود. براي كاهش هدر رفت انرژي استفاده از سيستم هاي موازي و تعدد الكترود و كاهش فاصله و افزايش سطح تماس مواد با الكترودها موثر ميباشد.در اين اختراع سل الكتروليزي طراحي شده است كه الكترودهايي از جنس فلزي در آن بكار رفته و كاربر تعداد و اندازه آنرا بنابر نياز ميتواند تغيير دهد. الكترودها توسط صفحات جدا كننده سيليكوني از هم جدا شده و با تنظيم ضخامت آن حجم محفظه تغيير ميكند. به اين ترتيب تنظيم سريع و دقيق عوامل، كارايي و راندمان بالاتري را حاصل ميكند. سل ها با موفقيت در يك آزمون الكترو اكسايش نفتالن و توليد نفتو كينون بكار گرفته شدند. افشاء در نمايشگاه بين المللي: خير
در اين اختراع پليمرهاي خودرنگ چاپگر ملكولي با كارايي همزمان ، سنسور و تغليظ كننده ي اختصاصي بر پايه مشتقات جديد 1و8- نفتاليميد ساخته شده است.براي اين منظور با استفاده از يكي از مشتقات نفتاليميد پليمر چاپگر مولكولي طراحي شده است كه داراي خاصيت فلورسانسي بوده و در مواجهه با مولكول هدف شدت نشر فلورسانسي آن تغيير مي¬كند. پليمرهاي قالب مولكولي به عنوان ابزار انتخابي داراي خواص و كاربردهاي فراوان صنعتي، دارويي وكشاورزي هستند. از خواص منحصر به فرد پليمرهاي قالب مولكولي ميتوان به موارد همچون ميل زياد پليمرهاي قالب مولكولي براي انتخاب گري و تركيب شدن با مولكولهاي هدف (مشابه آنتي بادي ها مي باشد)، پايداري بسيار بالا دردماي بالا و پايين، محيطهاي سمي بازي و اسيدي، سادگي تهيه پليمرهاي قالب مولكولي، هزينه پايين تهيه پليمرهاي قالب مولكولي و قابليت استفاده مكرر اشاره نمود. استفاده از پليمرهاي قالب مولكولي در زمينه هاي صنعتي،دارويي، كشاورزي و محيط زيست ، توليد غشاها ، حسگرها و مطالعات تجزيه اي نظير استخراج كروماتوگرافي مايع با عملكرد بالا و الكتروفوزبكار ميروند. مشكل اصلي در هنگام استخراج و آناليز مواد با مقادير كم و پر اهميت در اينست كه بسياري از مواد زيستي و دارويي بسيار ناپايدار بوده و لذا زمان كافي براي انجام مراحل متعددجداسازي و سپس آناليز و تعيين مقدار را ندارند. لذا دسيت يابي به روشي سريع با حساسيت بالا و دقيق و از همه مهمتر همزمان، اين امكان را ميدهد كه بتوان كار استخراج و آناليزانتخابي را در محل و در يك لحظه انجام داد. به عنوان مثال علاوه بر جداسازي، اندازه گيري مقدار تركيبات به ويژه زمانيكه با مخلوطهاي پيچيده مانند سرم خون يا نمونه هاي طبيعي سر و كار داريم اهميت پيدا ميكند لذا نياز به روشي كه گونه مورد نظر را همزمان به طور اختصاصي از ميان مزاحمت ها جدا كرده و در همان لحظه بتواند تعيين مقدار كند از لحاظ افزايش سرعت و كاهش هزينه هاي دستگاهي بسيار ضروري و با اهميت است.
استفاده از مواد رنگزا در خوراكي¬ها براي برگرداندن رنگ طبيعي به محصولات توليدي، اطمينان از يكنواختي رنگ و تشديد رنگ براي برخي محصولات خوراكي به صورت گسترده رواج دارد. اغلب تركيبات رنگ دهنده مرسوم در صنعت عذا و دارو به صورت مصنوعي و شيميايي توليد مي¬شوند. تركيبات رنگ دهنده در حوزه داروها به عنوان روكش داروها و در برخي موارد بخصوص در تشخيص تومورها و ناهنجاري¬ها كاربرد دارند. هرچند استفاده اين تركيبات درحد مجاز مورد تاييد است اما پايه اين تركيبات شيمياي بوده كه ممكن است مصرف آن در طولاني مدت براي مصرف كننده مخاطره آميز باشد. بنابراين باتوجه به اينكه يكي از مهمترين رويكردهاي وزرات بهداشت ارتقا كيفيت و ايمني تغذيه¬اي كشور است، توجه به مطالعه و بهينه¬سازي تركيبات رنگ دهنده طبيعي واجب و ضروري است. تركيبات رنگ دهنده نقش موثري در توليد انواع مواد خوراكي دارد. همچنين اين تركيبات در صنعت دارو به عنوان روكش¬ها و موارد تشخيصي استفاده مي¬شود. باتوجه به مسائل زيست محيطي و لزوم ارتقا سلامت جامعه نياز به ارائه تركيبات رنگ دهنده طبيعي پايدار با حداكثر رنگ¬دهي و پايداري بسيار مهم است.
معرف اختصاصی جدید برای یون سمی جیوه با قابلیت تغییر همزمان رنگ و فلورسانس بر پایه ماده رنگزای ردآمین
در اين اختراع يك معرف اختصاصي جديد براي يون سمي جيوه با قابليت تغيير همزمان رنگ و فلورسانس بر پايه ماده رنگزاي ردآمين ساخته شده است. براي اين منظور مشتق آمينو ماده اوليه N-)رودامينB (لاكتام با مشتق آنتراسن متراكم شده و محصول بدست امده خالص سازي شد. براي بررسي خواص شناساگر، ماده بدست آمده تحت نور مرئي و ماورا بنفش در مواجهه با يون جيوه و مزاحمت ها قرار گرفت. مشكل اصلي در شناسايي و اندازه گيري يون جيوه به طور دقيق ، پرهزينه بودن روشهاي دستگاهي گران قيمت و تعدد مراحل آماده سازي نمونه است. از طرفي روشهاي اسپكتروفتو متري يا چشمي بر اساس شناساگرهاي متداول به دليل غير اختصاصي بودن شناساگر ها سبب مي شود كه آن شناساگرها به گروهي از فلزات واسطه با رفتار نزديك پاسخ مشابهي بدهد و بنابراين در روشهاي مرسوم نمونه ها بايستي حتما اماده سازي شده و مزاحمت ها حذف شوند. در نتيجه افزايش صرف وقت و كاهش دقت كافي بوجود ميآيد . با اين روش يعني دست يابي به يك شناساگراختصاصي حتي در حضور مواد مزاحم كار شناسايي با اطمينان انجام شده و ويژگي حساسيت و تغيير خواص در دو طول موج (جذب و نشر) به طور همزمان بر كارايي و دقت ان مي افزايد.
در اين اختراع يك سري معرفهاي اختصاصي جديد فلورسانسي براي تشخيص يون جيوه بر پايه ماده رنگزاي فلورسئين - ايزوسيانات ساخته شده است. براي اين منظور از تراكم مشتق آمينو ماده اوليه فلورسئين و مشتقات فنيل ايزو تيوسيانات ، مواد رنگزاي فلورسانس به صورت زير سنتز و خالص سازي شدند. براي بررسي خواص معرفهاي بدست آمده آنها تحت نور ماورا بنفش در مواجهه با يون جيوه و مزاحمت ها قرار گرفتند. مشكل اصلي در شناسايي و اندازه گيري يون جيوه به طور دقيق ، پرهزينه بودن روشهاي دستگاهي گران قيمت و تعدد مراحل آماده سازي نمونه است. از طرفي روشهاي اسپكتروفتو متري يا چشمي بر اساس شناساگرهاي متداول به دليل غير اختصاصي بودن شناساگر ها سبب مي شود كه آن شناساگرها به گروهي از فلزات واسطه با رفتار نزديك پاسخ مشابهي بدهد و بنابراين در روشهاي مرسوم نمونه ها بايستي حتما اماده سازي شده و مزاحمت ها حذف شوند. در نتيجه با افزايش صرف وقت و كاهش دقت كافي مواجه ميشويم . با اين روش يعني دست يابي به شناساگر هاي اختصاصي حتي در حضور مواد مزاحم كار شناسايي با اطمينان انجام شده و ويژگي حساسيت بالاو تغيير در طول موج نشر بر كارايي و دقت ان مي افزايد.
موارد یافت شده: 17